מתכון להחמצת פטריות יער

מתכון של   yula  vilozni

חומרים

מפטריות יער אורניות או ישעוריות

אורניות או ישועריות.
מים חמים
מלח גס
3-4 שיני שום קלופים וחתוכים
חופן עלי שמיר קצוצים דק
חופן עלי סלרי קצוצים
מיץ מחצי לימון

 הוראות הכנה

מנקים את הפטריות ומייבשים במגבת נייר סופג
מבשלים את הפטריות כ-10-15 דקות במים רותחים
מוציאים את הפטריות ומנגבים במגבת נייר סופג
מכניסים את הפטריות המבושלות לצנצנת מעוקרת יחד עם כל החומרים
ממלאים מים חמים ומיץ מחצי הלימון
מוסיפים כף שטוחה מלח גס
הערה: מוסיפים מלח לפי הטעם. המים צריכים להיות מלוחים אבל לא יותר מדי.

[הערת הצ'יף: כפית מלח על כל כוס נוזל]

סוגרים  וחותמים את הצנצנת.

למחרת הפטריות יהיו מוכנות.

שיפורי הצ'יף

אפשר להחמיץ גם אבנטית עטורה ואזנית הכלך

מיץ לימון מסייע בתהליך ההחמצה , אני מוסיף גם פרוסות לימון

אפשר לחתום את הצינצנת בשמן זית ,מה שמונע הצטברות עובשים באיזור הפקק

אפשר לחתוך את הפטריות הגדולות לפרוסות לבזוק מעליהן מלח גס ולהשאיר למשך הלילה ,

לשטוף מהן את המלח ולבשל  עם חצי כוס חומץ בן יין וחצי כוס מים ולהחמיץ כנ"ל.

אפשר להוסיף עלי דפנה מיובשים , גרגרי פלפל אנגלי או פלפלי שאטה קטנים.

 

בתאבון

 

לא נרשמו תגובות עדיין.

השארת תגובה

הודעה