מתכון להכנת מרק פטריות מפטריות יער

המתכון של yula vilozni

חומרים

תפוח אדמה בינוני
גזר בינוני
בצל לבן
קישוע בינוני
גריסי פנינה
פטריות מיובשות
אפשר להוסיף גם פטריות שמפניון ו/או פורטובלו מהסופר
חופן עלי סלרי ו /או שמיר קצוצים
2 עלי דפנה מיובשים
כמה גרגרי פלפל אנגלי
קורט מלח
אפשר להוסיף אבקת מרק בטעם עוף [פרווה ]

הוראות הכנה

[שימו לב לשיפורי הצ'יף בסוף במתכון]

חותכים לקוביות תפוח אדמה וקישוא , ומחממים בסיר עם מים וגריסי פנינה .
מטגנים בצל חתוך לקוביות עם גזר מרוסק על פומפיה גסה כמה דקות ומוסיפים לתוך הסיר.
מוסיפים את הפטריות המיובשות ותבלינים , סלרי ו/או שמיר , פלפל אנגלי ועלי דפנה מיובשים.
מטבלים לפי הטעם.
מבשלים עד שגריסים ותפוחי אדמה רכים ומגישים חם.

 

שיפורים מבית הצ'יף

אפשר להקפיץ יחד  עם הבצל ושמן הזית את פטריות טריות או מליקוט ביער , או פטריות שמפניון ופטריות פורטבלו מהסופר ולהוסיף למרק למרקם יותר עשיר בטעמים.

אפשר לאחר שנשטפו ,לבשל בנפרד את הגריסים במים רותחים למשך 20 דקות עד שיתרכחו ואז להוסיף למרק

אפשר   להוסיף שמנת לבישול להקרמה כ 10 דקות לפני תום הבישול

בתאבון

 

לא נרשמו תגובות עדיין.

השארת תגובה

הודעה